2011. január 12., szerda

2010.08.12.

Legszívesebben kitörölném Priznic korábbi jellemzését, mert ez már nem az a nyughatatlan kiskutya, aki a sintértelepről idekerült.
Priznic nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt, örökké bújós, szeretetéhes, ragaszkodó foxi, aki szót fogad, mindent megért, igyekszik nagyon megfelelni. Egyedül hagyható a lakásban, szépen ücsörög a széken vagy foteljában, napközben pihenget a kosarában vagy befekszik a boxába. A box egyik kedvenc tartózkodási helye. Néha sütkérezik a napon, órákig rágcsál egy botot vagy bogarakat figyel a fűben.
Kitörő örömmel üdvözli a hazatérő családtagokat. Asztalnál nem erőszakos, senki nem tanította, de tisztes távolban leül és lesi, hogy jut-e neki is egy falat.
Emberekkel felettébb barátságos, gyerekekért rajong, más kutyákkal rendkívül jól kijön. Szépen és szívesen sétál, autóban nézelődik, örömmel utazik.
Prizniccel kapcsolatos történés, hogy véletlenül fapapuccsal a lábára léptem Pár napig fájlalta, majd rendejött. Óriásit játszott 2 kutyával, másnap már nem tudott a fájós lábára állni. Megvizsgálatattuk, meglazult a körme a körömágynál és begyulladt. Kapott rá szurikat, gyógyszert és zoknit kell felhúznia, hogy ne rágja.
Már másnapra lényegesen kisebb fájdalma volt, egyre gyakrabban leteszi a lábát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése